Meggy

Kedvező éghajlati és termőhelyi adottságok miatt a hazánkban termelt meggyfajták több antioxidánst tartalmaznak, mint más környező országokból származók. Exportgyümölcseink között a meggy igazi sláger, amit mérete, színe, jó magozhatósága és minősége magyaráz. Nagyon jó a sav-cukor aránya miatt nemcsak közvetlen fogyasztásra, de feldolgozásra is alkalmas. Felhasználásától függően kézi szedéssel vagy gépi rázással takarítjuk be.

 

Fajtáink Várható érésidő Fő jellemzői
Érdi meteor 06.10. – 06.20. korai érésű, édes, kiváló szörpnek
Érdi bőtermő 06.20. – 06.30. nagy szemű, bármilyen célra kiváló
Újfehértói fürtös 07.05. – 07.15. kissé fanyarabb, kiváló bármilyen eltevésre
Cigánymeggy 06.25. – 06.30. festőlevű, jellegzetes zamatú, nagy sav- és szárazanyagtartalmú

 

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT

1. Friss gyümölcsként
2. Kompótként.
3. Mélyhűtve.
4. Dzsemként.
5. Ivóléként.
6. Pálinkának. Nálunk frissen, ingyenesen kimagozva, pépesítve.